• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Şırnak Valiliği
T.C. Şırnak Valiliği
T.C. Şırnak Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Mevzuat İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik Etik Komisyonu
  • ŞIRNAK
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Yatırımlar
  • GÜNDEM
    CUDI CUP Ulusal Tenis Turnuvası Validen Haberler Haberler Basın Açıklamaları Duyurular Güncel İhale İlanları
  • İLETİŞİM
°C
6
Şubat2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Osman BİLGİN
      • Vali Yardımcıları
        • Ali ERDOĞAN
        • Nurbaki YALÇIN
        • Ahmet KAVANOZ
        • Aziz Oğuz ALEMDAROĞLU
      • Kaymakamlar
        • Beytüşşebap - Kemal ÜLKÜ
        • Cizre - Nazlı DEMİR
        • Güçlükonak - Aziz Oğuz ALEMDAROĞLU
        • İdil - Refik ÖZSOY
        • Silopi - Cihat KOÇ
        • Uludere - Mehmet Rıdvan DOĞAN
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Enerji Yönetim Birimi
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
      • Görev Yapmış Valiler
    • Mevzuat
      • Kanunlar
      • Yönetmelikler
      • Yönergeler
      • Genelgeler
      • Valilik Genel Emirleri
      • Kararlar
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
      • Valilik Logosu
      • Şırnak Valiliği Kurumsal Kimlik Dosyası
      • Valilik Görselleri
    • Etik Komisyonu
  • ŞIRNAK
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü
      • Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü
      • Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
      • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Bölge Müdürlüğü
      • İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
      • İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü
      • İl Defterdarlığı
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
      • İl Halk Sağlığı Müdürlüğü
      • İl Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İl Özel İdaresi
      • İl Sağlık Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Vergi Dairesi Başkanlığı
      • Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü
      • Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
      • TRT İl Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Yatırımlar
  • GÜNDEM
    • CUDI CUP Ulusal Tenis Turnuvası
    • Validen Haberler
    • Haberler
    • Basın Açıklamaları
    • Duyurular
    • Güncel İhale İlanları
  • İLETİŞİM

Şırnak Geleneksel Yemekler

 
Perdepilav
Dibi yuvarlak tencereye yumurta ve yağla yoğrulmuş yufka haline getirilmiş hamur yerleştiririz. Az pişirilen pilava tavuk eti, baharat ve badem karıştırılır ve bu hazırlanan yufka haline getirilmiş hamurun içine konulur. Ağzı tekrar yağlı ve yumurtalı ince hamurla kapatılır. Üstü ve altı ateşte veya fırında pişirilir. Sonra servis yapılır.
 
 
Hekeheşandi
Pilav yağsız olarak yapılır. İçine kıyma katılır ve yoğurulur. Yumurta dibi şekil verilerek yağda yumurtaya bulanmış şekilde kızartılır. Servis yapılır.
 
 
Kipe
İyice temizlenmiş koyun bağırsaklarının bezleri koparıldıktan sonra içine kıyma ve pirinç koyulup, kaynatılması ile yapılan bir yemektir.
 
 
Kutlık
Ufak bulgur ve ufak yarma (Çigköftelik) birbirine karıştırılır, hamur haline getirilir. Kızartılmış soğanlı kıyma içine doldurulur. Kaynar suya atılıp pişirilir. Sudan çıkarılıp yumurtaya bulandırılır. Yağda kızartılıp servis yapılır.
 
 
Meyre(Mehir)
Ayran ve dövme ateşe bırakılır. Yumurta çırpılır içine bırakılır. Devamlı bir şekilde karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam edilir. Parçalanmış kabaklar ve Pancar yaprakları içine katılır. Bir parça pişince ateşten indirilir. Soğuk servis yapılır.
 
 
Serbıdev
Yarma iyice pişirilir, büyük bir tabağa konulur. İçi açıldıktan sonra bu çukura kurut(Keşk-çortan) suyu ve yağ dökülür. Yarma üzerine kavurma parçaları dizilir ve servis yapılır.
 
 
Şımşıpe
Günümüzde dolma diye anılan yemeğin yöremizdeki adıdır. Soğan, patlıcan, domates, kabaklar açılır ve oyulur. Pancar veya asma yaprakları hazırlanır. Pirinç ile kıyma yıkanıp karıştırılır, baharatlanır. Adı geçen sebzelere doldurulur. Tencereye dizilip, pişirilir. Servis yapılır.
 
 
Suryaz
Suryaz otu kıyılır ve yıkanır. Suda kaynatılır. Sonra süzülüp sıkılır. Kızgın yağda ufaltılmış soğan kızdırılır. Üzerine suryaz otu eklenerek karıştırılır. İçine kavurma atılır. Karıştırılıp servis yapılır.

 
 
Bırınzer
Şeker ile su karıştırılıp şerbet yapılır. Ateşe konulup kaynatılır İçine pirinç atılıp pişirilir. Biraz tarçın ve sarı boya katılır. Ateşten indirilip soğuk olarak servis yapılır.
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi İlan Portalı
  • Resmi Gazete
Atatürk Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Hükümet Konağı - Merkez / ŞIRNAK
0486 280 20 23